dijous, 29 d’octubre del 2009

QUARTA CARTA DE SES FORMIGUES A EN FREDERIC

OLA FREDERIC, LLUNA, ROC I XIM
SOM ES FIETS I FIETES DE SA CLASE DE SES FURMIGES DE FERERIES.
ESTEIM MOLT CUNTENS DE CE JA TE TROBIS MILLO.
MUS AN EGREDAT MOLT SES FOTOS CE MUS AS ENVIAT.
NOLTRUS ARE DEMENEREM INFURMESIO E ES NOSTRUS PARES PERCE MUS EJUDIN E EPENDRE MES COSES DE SES FURMIGES I EM PENSAT CE MUNTEREM UN RECO E SA CLASE EM ES LLIBRES, CONTES, CDS I TOT LU CE DUGEM.
CUAN U TINGEM TOT I SEPIGEM MOLTES COSES DE SES FURMIGES ASCRIUREM UN CONTE I DESPRES TEL ENVIEREM.
NOLTRUS DEMA E SESCOLE TEMBE SELEBREREM SE BUNYULADE I MENJEREM MOLTS DE BUNYOLS EM SUCRE I MEL. CE BONS ES BUNYOLS, MUS EGRADEN MOLT!!
E SE TEVE CARTE MUS DIUS CE MENJAU UNE PAELLE DESCLATESANGS, CE SON BONS ES ESCLATESANGS? NOLTRUS SEBEM CE IA ESCLATESANGS CE NO SON BONS, SON VERINOSUS I NO ES PODEN MENJA. TU DEUS CUNEXE BE ES ESCLATESANGS.

EDEU FREDEDIC, LLUNE, R0C I XIM.

TENVIAM UNE BESADE MOLT FORTE DES FIETS I FIETES DE SE CLASE DE SES FURMIGAS

dimecres, 28 d’octubre del 2009

TERCERA CARTA DEN FREDERIC A SES FORMIGUES

HOLA AMIGUETS I AMIGUETES DE SA CLASSE DE SES FORMIGUES, COM ESTEIS?
JO ESTIC UNA MICA MILLOR, PERÒ ENCARA ASSEGUT A SA BUTACA AMB SA CAMA EMBENADA. S’ALTRE SETMANA NA LLUNA ME VA FER UNA PETITA REVISIÓ I EM VA RECOMANAR REPOS UNS QUANTS DIES MÉS!!
A LA CARTA QUE M’ENVIAU EM DEIS MOLTES COSES QUE SABEU DE LES FORMIGUES, I ME’N DEMANAU MOLTES TAMBÉ, PERÒ ABANS DE RES...SABIEU QUE SES FORMIGUES MOSSEGUEN? I TAMBÉ LLEPEN, SOBRETOT ALLÒ QUE ELS AGRADA MOLT, COM POT SER EL NÈCTAR DE LES FLORS. TAMBÉ HI SENTEN, I N O AMB ORELLES COM LES VOSTRES O LES MEVES, SINÓ AMB DUES ANTENES LLARGUES QUE TENEN.
I A L’HORA DE CAMINAR HO FAN AMB 6 POTES LLARGUES I PRIMES, SI,SI..HO HEU SENTIT BÉ TENEN 6 POTES!!
SEGUR QUE AMB AÇÒ QUE VOS HE DIT JA SABEU UNES QUANTES COSES MÉS DE LES FORMIGUES.
EI, AMIGUETS TENC UNA IDEA, EL QUE PODRIEU FER ES DEMANAR AJUDA ALS VOSTRES PARES I A LES VOSTRES MARES I ANAU A LA BIBLIOTECA O A QUALSEVOL ALTRE BANDA I CERCAR ALGUN LLIBRE, CONTE, CD ON HI HAGI INFORMACIÓ DE LES FORMIGUES, QUE SEGUR QUE EN TROBAREU MOLTA, QUE TROBAU? HO FAREU?
BÉ AMIGUETS VAIG A A JUDAR A NA LLUINA A COURE ELS MUNYACOS PERQUÈ DEMÀ MENJAREM UNA BONA PAELLA D’ESCLATA-SANGS PER DINAR, I PER CELEBRAR QUE SOM “TOTS SANTS” DE POSTRE ENS FAREM UN BON PLAT DE BUNYOLS AMB MEL D’ABELLA!!

ESPER NOTÍCIES VOSTRES PREST

UNA BESADA DE FOLLET

FREDERIC