dimecres, 11 de novembre del 2009

QUARTA CARTA D'EN FREDERIC A SES FORMIGUES

HOLA AMIGUETS I AMIGUETES DE SA CLASSE DE SES FORMIGUES, COM ESTEIS?
AQUÍ AL BOSC JA FA UN FRED QUE PELA!!! NA LLUNA I JO JA ENS HEM COMENÇAT A ABRIGAR I DUIM BUFANDA I GUANTS PER SORTIR A FORA.
EM DEMANAU A LA VOSTRA CARTA SI CONEC ALGUN ESCLATA-SANG VERINÓS, IDÒ SI, AQUÍ AL BOSC N’HI HA MOLTS ALGUNS D’ELLS TENEN NOMS UNA MICA ESTRANYS...”BOLET DE PI”, “ESTRELLETES”, “FARINERA BORDA”...MIRAU SI CLICAU A N’AQUEST ENLLAÇ PODREU VEURE UN VIDIO ON EN SURTEN MOLTES IMATGES D’ELLS, I SÓN MOLT ESTRANYS. QUE SIGUIN VERINOSOS, VOL DIR QUE MILLOR QUE NO ELS AGAFEU, PERÒ QUE SOBRETOT NO ELS MENGEU, QUE VOS FARIEN TENIR MOLT DE MAL DE PANXA, DIARREA I VÒMITS!!!! ANAU ALERTA EH AMIGUETS?!

COM TENIU EL TEMA DE LES FORMIGUES? JO HE CERCAT TAMBÉ UNA MICA DE INFORMACIÓ, I HE DESCOBERT QUE AL MÓN HI HA MÉS DE 12.000 TIPUS DE FORMIGUES I AÇÒ SÓN MOLTS DE TIPUS EH??? HI HA FORMIGUES NEGRES I D’ALTRES QUE TENEN UN COLOR MÉS VERMELLÓS.
LA FORMIGA MÉS PETITA MEDEIX 2mm I LA MÉS GRAN 1’5cm DE LLARGADA, QUE PETITES NO???
EL QUE NO HE TROBAT ÉS DE QUE S’ALIMENTEN LES FORMIGUES, PERQUÈ NO TOTES MENJEN EL MATEIX, I ON VIUEN, SABEU ON VIUEN I COM VIUEN LES FORMIGUES??
QUANTA FEINA QUE TENIU PER ARA, ESPER QUE CERQUEU INFORMACIÓ I EM DIGUEU COSES QUE TROB MOLT INTERESSANT TOT AQUEST TEMA! ! !

ALE AMIGUETS VAIG A LLEGIR UNA ESTONA QUE FA POC HE COMENÇAT UN LLIBRE D’AVENTURES I EM TÉ BEN ENGANXAT!
ESPER NOTÍCIES VOSTRES PREST

UNA BESDADA DE FOLLET

FREDERIC